Kulağakaçan İlaçlama

Kulağakaçan küçük yapılıdır. Boyları bir kaç cm olan haşeredir. 6 ayaklıdırlar. Baş kısmında bulunan 2 adet anten ile besinleri bulur, tehlikeleri fark ederler. Vücutlarının arka tarafında kıskaçları bulunur. Genellikle geceleri aktiftirler. Evlerde yarık, çatlak, bodrum ve çatılarda yaşarlar. Aynı zamanda ağaçların meyveleri üzerinde ve ağaç kabuklarında da barındıkları gözlemlenmektedir.

Kulağakaçanlar bitkisel ve hayvansal artıklarla beslenirler. Böcek ölü ve artıklarını kıskaçları ile parçalar ve daha sonra yerler.

KULAĞA KAÇANLARIN SAĞLIĞIMIZA ZARARLARI

Kulağakaçan insanlar için oldukça tehlikeli bir haşeredir. Uyku sırasında insanların kulak ve burnuna giren bu böcek insanların ölmesine sebep olabilmektedir. Yine kulağakaçanlar insanların yiyecekleri ile beslenirken gıdalar üzerine mikrop ve virüsleri bulaştırır ve hastalık yaparlar. 

KULAĞAKAÇAN İLE MÜCADELE YÖNTEMLERİ 

Kulağakaçan ile mücadelede profesyonel müdahale şarttır. Kulağakaçan görüldüğünde mutlaka alanında uzman ilaçlama firması ile irtibata geçilmelidir.

KULAĞAKAÇAN İLE ALAKALI SORULAR

1- Kulağakaçan ne ile beslenir?

Kulağakaçan bitki yapraklarını ve meyvelerini tükettiği gibi hayvan ve börtü böcek ölülerini de yiyebilirler.

2- Kulağakaçan insanı ısırır mı?

Kulağakaçan insanı ısırmaz ancak insanlar uyurken ağız, burun, ve kulağına kaçabilirler.

3- Kulağakaçan böceği nerde bulunur?

Kulağakaçanlar evlerde bulunan çatlaklarda ve yarıklarında, çatı ve bodrumlarda bulunurlar. Ev dışında ise bitkilerin meyveleri üzerinde, ağaç kabuklarında ve hayvan artıkları ile leşlerinin bulunduğu yerlerde bu haşerelere rastlanır.

 

Mail Adresimiz

Yol Tarifi Al !

Email

Get Direction

to top