Sinek İlaçlama

Karasinek büyüklükleri 0,5 cm ile 1 cm arasındadır. Renk olarak siyah koyu mavi gibi uçabilen canlılardır. Hemen her bölgede yaşama özelliğine sahiptirler. Günlük hayatımızda sık sık karşılaştığımız varlıklardır. Çoğalmaları yumurtlama şeklindedir. Genel yaşam döngüsü 3 evrededir. İlk önce Larva, daha sonra Pupa ve en son Kanatlı erişkin şeklindedir. Her türlü atık, çöp vb.. ile beslenebilirler. Yaklaşık 4 kilometreye kadar uçabilirler. İnsanlarda stres etkisi yaparlar. Ve bu haşere türü ile mücadele etmek gerekir.

SAĞLIĞIMIZA ZARARLARI
Karasineklerin insan sağlığına zararları dolaylı yollardan olmaktadır. Karasineklerin taşıdığı zararlı ve bulaşıcı hastalık mikroplarını bir çok yere bulaştırma durumları bulunmaktadır. Yine bu canlılar her 5 dakikada bir dışkı bırakırlar. Dışkılar sayesinde mikroplar yaşam bölgelerimizde hayat bulurlar. İnsanlara bulaştırdığı başlıca hastalıklar, kolera, verem, hepatit, dizanteri, çocuk felci ve çeşitli gıda zehirlenmeleri de geçmişte görülmüştür. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak ve önceden çözüm üretebilmek adına ilaçlama firmalarından  bilgi alabilirsiniz

MÜCADELE YÖNTEMLERİ
Karasineklerle bireysel mücadele yapılması geçici ve pasif çözümler şeklinde olabilir. Karasineklerle mücadelede etkin sonuç alınması için profesyonel müdahale gereklidir. Mücadele yapılırken larva, pupa ve uçkun dönemleri için ayrı ayrı ilaçlama gerekebilir. Profesyonel müdahale karasineklerin aylarca yaşam alanlarımızdan uzak durmasını ve rahat bir yaz dönemi geçirmemizi sağlar.
Karasinekler bitki meyve sularını, şeker ve şekerli yiyecekler, et ve et ürünlerinden beslenirler. Yine sürekli etrafa dışkı bıraktıkları için evlerimizi ve çevremizi kirletirler. Beslendikleri ortama koloni halinde yumurta bırakırlar. Her kolonide yaklaşık 150–200 civarında yumurta bırakırlar. Besin ortamına bırakılan sinek yumurtaları aynı gün içinde yumurtadan çıkar ve kurtçuk haline gelir. Sinek ve karasinek larvaları 5-6 gün içinde kanatlanıp uçacak seviyeye gelebilirler. Gerek ayakları, gerek ağızları, gerekse dışkıları ile yiyeceklerimizi bozarlar. Bu yüzden karasinekle mücadele şart ve gereklidir.

Erzurumdaki ilaçlama firmaları ve Erzurumdaki ilaçlama şirketleri arasında tek olan firmamızdan ücretsiz keşif hizmeti alabilirsiniz.

0442 233 6618

Mail Adresimiz

Yol Tarifi Al !

Email

Get Direction

to top